Thursday, 16 February 2012

Sejarah aku bergelar seorang pemain Clarinet SainsKu Wind Orchestra

Assalamualaikum WBT.. 
hello pembaca2 ku yang setia :) ape khabar korang smue? insyaAllah sihat wal afiat :) memandangkan aku xtau ape nak aku buat mase cuti ni, so aku berazam untuk update blog aku once a day.. okay, hari ni aku nak cerita sikit kehidupan ku sebagai seorang Clarinetist atau pemain clarinet.. kalau korang xtau clarinet tu ape, nie laa gamba clarinet.. 
korang nak tau x macam mane aku pandai libatkan diri dalam bidang music nie? ade sejarah tau.. ehe3.. masa aku form 1 dulu, aku xtau ape2 pon psl orchestra, festival wind orchestra sbp and anything psl music..  masa aku pertama kali jejak kaki ke sainsku dulu (tahun 2007), aku plan xnak active dalam ape2 activity..  aku nak join kelab yang xactive supaya aku xpayah active.. ho3.. pada suatu hari, kteorg dikumpulkan dalam bilik kuliah untuk pengenalan kepada unit beruniform, sukan dan permainan & kelab akademik dan bukan akademik.. lepas pengenalan tu, kteorg kne pilih tau.. masa pemilihan unit beruniform, ade senior bilik aku cakap "kalau xnak active, join laa KRS.." aku pon tanye laa apesal.. pastu dia jawab "ala.. KRS xactive laa bro.. KRS tu stands for Kadet Relaks Sahaja" patut laa aku tgk senior aku tu join KRS.. aha3! atas pandangan dia tadi, aku pon join laa KRS,, masa tu geng KRS aku si Harun Din Kamsaini and Faiz Zainudin.. aha3.. rami gak laa orang join KRS.. at that time, yang join Wind Orchestra at that time kalau xsilap aku just si Amirul Abrar and Zaim.. aku xnak masok band masa tu sebab aku tengok alat2 tu macam susah je nak main.. ilang terus semangat aku..


after abis sesi P&P untuk hari tu, kebetulan lak that day, perjumpaan kokurikulum.. minggu tu perjumpaan untuk unit beruniform.. masa tu, Scatz Orchestra xde tmpat yang proper untuk practise.. diorang terpaksa practise dekat anjung tamu.. kesian kan.. stor untuk simpan musical instruments at that time kat belakang dewan.. sekarang, bilik belakang dewan tu dah jadi tempat simpan blazer band and barang2 gamelan.. now, nama bilik tu, bilik kebudayaan SainsKu.. bilik tu digunakan oleh dak2 gamelan untuk practise.. back to the story, masa aku lalu anjung tamu, diorang pon practise lagu Sarawak Gemilang.. suddenly aku macam paralyzed.. xdpt nk bergerak.. ttiba je bulu roma aku meremang.. aku macam dapat hidayah tau nak masok band.. :) best sangat2!! after that, aku terus jumpa PK KOKO.. bgtau Ms. Rabiah yang aku mintak tuka.. Ms. Rabiah pon cakap okay.. so, since that day, aku dah bergelar ahli Scatz Orchestra..


                                             
so, seniors pon suruh laa aku pilih instruments untuk try.. at first, aku tertarik dengan flute tau.. tp kak Ras Amierra and Azman cakap flute section dah full.. aku pon sedih laa and membawa diri.. nasib ade encik abg Jethro Eli.. dia laa yang menarik aku masok clarinet.. ntah ape mimpi dia :) jadi, sejak hari itu laa aku bergelar seorang pemain clarinet dari dulu hingga sekarang.. so, nie laa aku sekarang :)




THANK YOU TEACHERS & SENIORS! I LOVE YOU GUYS!! 
Without my beloved band teachers ( Mr Suhaimi, Mr Haris, Ms. Rabiah, Sir Qahar, Miss Goh, Cikgu Rosmuna, Mr. Andee and Cikgu Clement) and my bandmates since I was in Form 1 until now, I will be nothing.. 


And also without them, I will not succed.. :)





THANKS SO MUCH AND I LOVE ALL AND EACH ONE OF YOU!!















Wednesday, 15 February 2012

LIARS!

Assalamualaikum WBT..
heyy all :) today aku nak cerita pasal tipu & bohong.. antara banyak2 bende aku benci, dua2 ni lah paling aku benci kat dunia nie.. you know what, aku tak boleh tolerate dengan orang yang menipu! sakit ati tau.. ape lagi kalau orang yang kita suka menipu kita.. boleh naik darah kalau camtu.. free2 aku boleh mati katak.. bukan ape, kalau orang tipu kita, kita asa macam bodo tau.. senang dimanipulasi orang.. ntah laa.. aku pun sakit ati post bende nie.. akhir kata, SAYA BENCI PENIPU! Salam WBT..

Tuesday, 14 February 2012

G-Shock :)

Assalamualaikum WBT :)
heyy peeps.. pe khbr? aku doakan korang smue sihat walafiat ye :D firstly, msti korang smua dah baca title post ni kan.. so, msti lah korang dapat ramal ape isi post ni.. sorry banyak2 kepada mereka yang menunggu aku post pasal budak2 kelas aku and pasal kawan2 aku... banyak sangat laa!!! xmampu aku nak wat.. tapi aku akan berusaha sehabis baik.. anyway, aku nak crita pasal jam G-Shock.. dulu2, aku minat sangat dengan jam macam ni tau.. tapi, aku kan makin membesar.. so taste aku terhadap jam ni kian decrease .. aku mula minat balik jam ni pun last year.. junior aku, si Mohd Asyraf Jonid budak form 3 this year pakai jam ni.. nice siot!! ni laa exact image of asyraf's watch.. 
masa kteorg main bowling arituhh, aku terserempak dengan asyraf, zulfiqkar dengan nazzryn :) diorang pon main bowling gak.. pastuhh, asyraf still pakai jam tu.. terus aku culik jam dia.. ha3 ;D aku pon pinjam laa.. dah kemaruk sangat dengan jam ni.. masa asrama terbuka SainsKu nanti, aku bagi laa dia balek.. anyway, asrama terbuka tu this saturday.. can't wait nak pegi :) then baru aku teringat, si apeep pon pakai G-Shock.. :) comel jam dia.. warna putih :) aku masih ingat aku pakai jam dia dulu..  but aku lupa which one jam dia.. but it looks like either one of this..
lupe lak which one dia punye.. ha3 :D si KP pun ske jam G-Shock.. KP tu stands for Ketua Pelajar.. nama KP tuhh Fakhrur Razi Bin Abu Bakar.. kteorg blh kata rapat laa.. but I'm not sure how G-Shock dia looks like.. nak beli laa 1 jam G-Shock.. jam tu wat aku nampak muda.. yeahh :) banyak sangat colour and design.. nanti aku nak usha laa.. aku rasa setakat ni je laa topik kita hari nie pasal jam G-Shock.. nanti aku post pasal benda lain lak ye.. :) Trimas sebab sudi baca.. kalau nak comment, anda semua dipersilakan.. :) okayy.. nanti kita bersua lagi di post2 lain yang akan datang.. till then, bye! Salam WBT :)

My life in 5 Beta 2011 (PART 1)

Ni laa gamba classmate aku masa aku form 5 dulu.. walaupun macam2 dah berlaku that year (2011), aku tetap sayang dengan dak2 kelas nie.. most dak2 class nie aku dah kenal for 5+ years dah.. and ade gak yang aku bru kenal untuk 2+ years sebab diorang bru masok SainsKu mase diorang form 4.. segala pahit manis dah ku rasakan dengan diorang.. segala hati, budi, baik and burok diorang aku dah kenal.. aku dah anggap diorang ni macam adik beradik aku sendiri.. mase nie, class teacher kteorg miss zarina.. baek gler cikgu tu! miss zarina ajar kteorg english :) dia lah antara cikgu yang paling dedicated untuk ajar kteorg... thank you, miss zarina! we all miss you! ni gamba miss zarina and one of besties, meor mse dinner prefects dlu.. :) 
credit to Wan Meor Safwat for this pic :) cantik kan miss zarina? ayu gitu lorhh.. :)


anyway, aku ade extra kakak tau.. bukan kakak by birth, but my kakak angkat yang aku dah recognize macam kakak sendiri.. sape lagi, kalau tidak lain tidak bukan iaitu Miss Abby! :) miss abby ajar kteorg EST.. that is English for Science and Technology :) best sangat2 dia ajar.. sempoi.. tapi kalau dia dah emo, siap je laa korang :D dia pndai baking.. the choc cake and cheesecake je yang kteorg pernah rasa.. yang lain lom agi.. ble nak buat miss? :) really miss her so much! ingat lagi before kteorg exam EST for SPM, dia bawak kteorg release tension and lepak2 kat McDonalds and Waterfront during the night before the exam.. nuff said :) ha3~~ wish I can go back to that time.. class tambahan gitu lorhh.. ingat lagi masa miss abby bru start nak ngajar skola kteorg.. that was in the year 2008.. class kteorg laa (2 Alpha 2008) first class kat skola kteorg yg dia ajar.. best sgt2!!!! ha3 :) nie laa gmba aku dengan miss abby masa Annual Dinner 2011 :)


comel kan miss?? chinese look.. aha3.. :) she's good at singing.. salu pektis.. currently, dia sibuk bergym.. nak jadi fit laa tu :) she has a mortal enemy of her own.. ha3.. something that lives in the sea.. you can ask her about it.. ehe3 :D in addition, she's still single.. tapi xtau laa still available or not? maybe she is still waiting for her so called Fahrin Ahmad :) going to miss you a lot dear sis! :)
tu bru ckit cite psl my teachers.. lom agi pasal cikgu2 lain.. tu lain hari aku post yeah.. 


skrang nie, aku nak bercerita pasal kawan2 aku pulak.. adoyaii.. nie mesti xabis nie.. first and foremost, aku nak story ckit pasal dak2 klas 5 Beta 2011.. diorang ni gila2 belaka.. sporting lak tuhh.. best sangat2 kawan dengan diorang! kalau boleh, aku nak sama dengan diorang smpai bila2.. tp nak wat cam mne kan.. kne gak berpisah.. nothing lasts forever except Allah Taala..  kteorg rapat sangat2.. walaupun salu gaduh2, bersumpah-seranah and palat -memalat (don't get it wrong.. palat dalam sarawakian dialect mksdnyer khianat.. i think so laa.. :D) kteorg tetap bersatu and teguh! last day kteorg officially bersama, that was during Biology SPM, aku ase nak nangis je.. mane tak nye, nak berpisah dengan orang yang kte dah membesar bersama selama 5 tahun.. aku dah xdapat nak nangis dah masa tu.. i was shocked.. aku baru sedar yang aku akan meninggalkan diorang.. sedih.. ;( stop the sedih2 part.. now aku nak cite pasal dah kelas aku.. klas kteorg ada 29 students.. 23 boys 6 girls.. ramai gler kan boys? :D alright then.. skrang dah kol 12:30 malam.. nanti siang aku post lagi ea.. aku cita psl diorang one by one :) okayy.. thanks sebab membaca.. nantikan post seterusnya keyhh.. thanks.. jangan lupa comment klau patut.. thanks again.. Salam WBT 

Sunday, 12 February 2012

Marhaban Ya Rasulullah


Salam WBT.. heyy.. tadi bru je balek from Marhaban Ya Rasulullah dekat Masjid Darul Abidin, Jalan Astana.. best sgt2!! pastu naik moto.. :) jamil laa yang bawak.. macam2 selawat ade tadi.. yang best sekali sebab ade Ya Hanana!!! pastu diiringi dengan music buatkn aku teringat dengan Perkampungan Menara Gading Sarawak 2012 (PMGS).. anyway, tadi pon kteorg jumpe dengan student madrasah yang some of them geng kteorg during PMGS.. best sangat2 jumpe diorang.. tak sangka diorang still ingat aku.. after that, kteorg yang dah takde keje pon lepak laa.. aku, Shafiq Ammar, Abg Boboi, Jamil, Abg Alif and Iq.. ha3..ape agi, "nguras" je laa kteorg.. aha3.. "nguras" tu sarawakian untuk talking nonsense and rubbish.. :D  at first, aku tengok abg alif tu macam garang semacam je.. tapi best sangat2 kalau dapat kenal dia.. takde laa garang pon.. aha3 ;D abg bob ulang alik bawak ayam.. menggiurkan je.. xsangka abg alif can speak a bit french.. best!! aha3.. fasi2 mase PMGS pon ade.. abang zaid, abg bob, abg nadzmi, abg adli, abg alif , abg boboi and others.. best sangat2 dapat jumpe diorg agi.. kalau jumpe abg adli, msti xhabis2 dia dengan project dia tu... berwawasan laa katakan ;D
tadi makan mee hoon.. xabis aku makan.. masin.. aha3.. tadi kteorg plan nak lepak2 and minum2 kat Mum's Laksa.. sadly, dah nak tutup mase kteorg sampai.. esok main bowling.. dengan budak2 tu gak.. tapi aku looking forward to tengok movie laa.. dah jemu main bowling.. tengok laa ape jadi esok.. lupe nak cakap, today birthday si Muhd Afifudin Shafie a.k.a apeep :) happy birthday bro :) alright.. aku dah penat nie.. want to have some rest.. nanti aku nak ubah blog nie to be a better blog.. ehe3.. nak letak lagu and everything.. esok aku update blog lagi yeahh.. take care my readers! Salam WBT :)

Saturday, 11 February 2012

My first post in my first blog :)

Salam WBT..
heyy.. ni first time aku buat blog.. ha3.. macam best je.. tengok orang luah perasaan kt blog.. dah la masa ni aku tengah tengok Kuch Kuch Hota Hai.. :D lame dh xtengok cite ni since aku kecik2 dulu.. sorry laa kalau aku xblog dlm English.. malas aku nak atur grammar :D so, aq just mampu rojak laa.. *perosak bahasa* cuti ni membosankan laa.. tp aq manage dpt keje mse bulan 1 dulu.. jadi tutor dekat Sri Sarjana Tuition Centre.. ajar Maths and Science UPSR & PMR.. aku ingin nak ajar Chemistry sebab tu favorite subject aku.. tapi dah full dah quota for Chemistry tutors.
anyway, ni je la kisah hidup aku sekarang.. nanti aku update lagi pasal benda2 lain.. okayy :)