Thursday, 16 February 2012

Sejarah aku bergelar seorang pemain Clarinet SainsKu Wind Orchestra

Assalamualaikum WBT.. 
hello pembaca2 ku yang setia :) ape khabar korang smue? insyaAllah sihat wal afiat :) memandangkan aku xtau ape nak aku buat mase cuti ni, so aku berazam untuk update blog aku once a day.. okay, hari ni aku nak cerita sikit kehidupan ku sebagai seorang Clarinetist atau pemain clarinet.. kalau korang xtau clarinet tu ape, nie laa gamba clarinet.. 
korang nak tau x macam mane aku pandai libatkan diri dalam bidang music nie? ade sejarah tau.. ehe3.. masa aku form 1 dulu, aku xtau ape2 pon psl orchestra, festival wind orchestra sbp and anything psl music..  masa aku pertama kali jejak kaki ke sainsku dulu (tahun 2007), aku plan xnak active dalam ape2 activity..  aku nak join kelab yang xactive supaya aku xpayah active.. ho3.. pada suatu hari, kteorg dikumpulkan dalam bilik kuliah untuk pengenalan kepada unit beruniform, sukan dan permainan & kelab akademik dan bukan akademik.. lepas pengenalan tu, kteorg kne pilih tau.. masa pemilihan unit beruniform, ade senior bilik aku cakap "kalau xnak active, join laa KRS.." aku pon tanye laa apesal.. pastu dia jawab "ala.. KRS xactive laa bro.. KRS tu stands for Kadet Relaks Sahaja" patut laa aku tgk senior aku tu join KRS.. aha3! atas pandangan dia tadi, aku pon join laa KRS,, masa tu geng KRS aku si Harun Din Kamsaini and Faiz Zainudin.. aha3.. rami gak laa orang join KRS.. at that time, yang join Wind Orchestra at that time kalau xsilap aku just si Amirul Abrar and Zaim.. aku xnak masok band masa tu sebab aku tengok alat2 tu macam susah je nak main.. ilang terus semangat aku..


after abis sesi P&P untuk hari tu, kebetulan lak that day, perjumpaan kokurikulum.. minggu tu perjumpaan untuk unit beruniform.. masa tu, Scatz Orchestra xde tmpat yang proper untuk practise.. diorang terpaksa practise dekat anjung tamu.. kesian kan.. stor untuk simpan musical instruments at that time kat belakang dewan.. sekarang, bilik belakang dewan tu dah jadi tempat simpan blazer band and barang2 gamelan.. now, nama bilik tu, bilik kebudayaan SainsKu.. bilik tu digunakan oleh dak2 gamelan untuk practise.. back to the story, masa aku lalu anjung tamu, diorang pon practise lagu Sarawak Gemilang.. suddenly aku macam paralyzed.. xdpt nk bergerak.. ttiba je bulu roma aku meremang.. aku macam dapat hidayah tau nak masok band.. :) best sangat2!! after that, aku terus jumpa PK KOKO.. bgtau Ms. Rabiah yang aku mintak tuka.. Ms. Rabiah pon cakap okay.. so, since that day, aku dah bergelar ahli Scatz Orchestra..


                                             
so, seniors pon suruh laa aku pilih instruments untuk try.. at first, aku tertarik dengan flute tau.. tp kak Ras Amierra and Azman cakap flute section dah full.. aku pon sedih laa and membawa diri.. nasib ade encik abg Jethro Eli.. dia laa yang menarik aku masok clarinet.. ntah ape mimpi dia :) jadi, sejak hari itu laa aku bergelar seorang pemain clarinet dari dulu hingga sekarang.. so, nie laa aku sekarang :)




THANK YOU TEACHERS & SENIORS! I LOVE YOU GUYS!! 
Without my beloved band teachers ( Mr Suhaimi, Mr Haris, Ms. Rabiah, Sir Qahar, Miss Goh, Cikgu Rosmuna, Mr. Andee and Cikgu Clement) and my bandmates since I was in Form 1 until now, I will be nothing.. 


And also without them, I will not succed.. :)





THANKS SO MUCH AND I LOVE ALL AND EACH ONE OF YOU!!















14 comments:

  1. like this post!!
    ~mengimbau mase dhulu..KLMJ pula..haha

    ReplyDelete
  2. band ...memori teriddah zaman sklh

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup2.. rndu ngn band aiee kak miera.. ktk xsinggah cdak band gyk?

      Delete
  3. bukan xmok singgah.. x dapat..umah kmk jauh dari sekolah..WO tahun tuk maybe kmk pergi.. gik try berondeng dgn dollah lok

    ReplyDelete
  4. owh,,sainsku ea..I have my friend kat sana,,actually,, before masuk SAINSKU, dia kat skola kita,,

    ReplyDelete
  5. im in krs..bhahahaha..kdet relaks saja..=,="

    ReplyDelete
  6. sweet memories at sainsku... he3

    ReplyDelete